Domaine de Montine

Het wijnhuis

Domaine de Montine (Rhône Vallei)

In het hart van de Rhônevallei in het pittoreske dorpje Grignan, bevindt zich het wijnhuis Domaine De Montine. Het wijndomein is één van de hoeves die vroeger toebehoorden aan het kasteel van Grignan.

Het kasteel van Grignan Wijnhuis Domaine de Montine

Het is hier dat de twee broers Jean Luc en Claude Monteillet hun wijn - en truffelgaarden hebben op gronden die reeds 3 generaties lang aan de familie toebehoren.
In 1987 volgt Jean Luc zijn vader op en ter zelfde tijd hervormt hij met zijn broer Claude het domein. Beide broers kennen een grote passie voor hun vak en dit resulteert in een aantal schitterende wijnen.

De wijngaarden van het wijndomein bevinden zich in de dorpen Grignan, Valaurie, Grillon en Taulignan die elk op zich een licht verschillende terroir hebben en zo resulteren in verschillende lekkere wijnen, elk met een eigen persoonlijkheid.

Proefruimte met wijn Domaine de Montine behaalde talloze prijzen en medailles Wijngaard van Domaine de Montine

Vandaag bestaat het domein De Montine uit 70 ha waarvan 55 ha wijngaarden zijn. 45 ha behoren tot de appellation 'Coteaux du Tricastin' en 10 ha tot de appellation Côtes du Rhône.
De wijnstokken zijn tussen de 1 en 60 jaar oud en hebben een gemiddelde leeftijd van 25 jaar.
De oogst bestaat uit 20% rosé wijn , 10 % witte wijn en 70 % rode wijn.

Mr. Monteillet schenkt wijn uit het wijnvat Aroma's van de wijn ruiken Mr. Monteillet en Marc bekijken de wijn Mr. Monteillet geeft informatie over zijn wijnen

De wijnen die wij selecteerden, kennen een uitsluitend manuele pluk. De 'Guide Hachette' beloonde dit domein twee opeenvolgende jaren (2005 -2006) met een ' coup de coeur' en dit wil al heel wat zeggen over de wijnen die de gebroeders Monteillet maken!

Wijn

Franse rode wijn - Côtes du Rhône - Domaine de Montine (Rhône) Franse rode wijn - Séduction - Domaine de Montine (Coteaux du Tricastin) Franse rode wijn - Emotion - Domaine de Montine (Coteaux du Tricastin) Franse rode wijn - Secret du Terroir - Domaine de Montine (Coteaux du Tricastin)
Franse witte wijn - Coteaux du Tricastin Blanc - Domaine de Montine (Coteaux du Tricastin) Franse witte wijn - Viognier - Domaine de Montine (Coteaux du Tricastin) Franse rosé wijn - Coteaux du Tricastin Rosé - Domaine de Montine (Coteaux du Tricastin)

Wijnstreek: Rhône Vallei

kaart Rhône wijnstreek
Meer informatie over de Rhône wijnstreek vind je op de pagina met de Franse wijnstreken.

Appelations van het wijndomein

  • Côtes du Rhône
  • Coteaux du Tricastin

Voornaamste cépages


Reserveer een wijnproeverij bij u thuis!
Bestel wijn online en wij bezorgen de wijn bij u thuis

TasteWine@Home RSS Feed met nieuws en informatie over wijnBlijf op de hoogte van ons nieuws en promoties via onze RSS-feed!

Wat is RSS?

XML RSS-Feed
Feed toevoegen aan Google Reader
Add to My Yahoo!
Subscribe in NewsGator Online
download internet explorer download firefox download netscape download opera webstandards
download flash player Valid XHTML 1.0 Transitional
Domaine de Montine (Rhône)