Château d´Hugues

Het wijnhuis

Château d'Hugues (Rhône)

In het hart van de Côtes du Rhône, op 5 km. van Orange in het dorpje Uchaux bevindt zich 'Chateau d'Hugues'. De wijngaarden situeren zich op de zuidelijke flanken van het massief van Uchaux, alwaar ze genieten van de volle zon en van een microklimaat.
De natuurlijke rijkdommen bezorgen dit terroir zijn specificiteit en geven aan deze wijnen rijkdom en frisheid.
Reeds in vroegere tijden werd in deze streek aan wijnbouw gedaan, de talrijke archeologische opgravingen op dit domein zijn hiervan de stille getuigen.

Het kasteel werd gebouwd in de jaren 1690-1700 en draagt de naam van z'n toenmalige eigenaar, Mr. d'Hugues. In 1869 kwam het kasteel in handen van de familie Pradier en in 1988 nam het echtpaar Bernard en Sylviane Pradier het wijnhuis over en beslisten er hun eigen wijnen te maken.

Bernard Pradier van Château d'Hugues - Wijnmaker én kunstenaar Kasteel - Château d'Hugues Schilderij van Château d'Hugues wijngaard

Eigenaar van dit kasteel, Bernard Pradier, is een tweevoudig artiest! In zijn vrije tijd is hij (net als zijn zoon Bastien Pradier) een gewaardeerd schilder, maar bovenal is hij artiest in het vinifiëren van zijn lekkere wijnen en gaat hij geen uitdaging uit de weg!(zie 'La Vendange des Chefs' 100% Merlot wijn)

Bernard Pradier schildert zelf de etiketten voor zijn wijnflessen Grande Réserve - Bekroond door de Guide Hachette

Zijn wijnflessen zijn voorzien van door hem geschilderde etiketten, wat zijn wijnen een grote herkenbaarheidsfactor geven.
Alle kleurschakeringen die hij in zijn wijngaarden aantreft, zijn voor hem een bron van inspiratie bij het creëren van zijn schilderijen waarvan de thema's hoofdzakelijk in het teken van de wijn en zijn geliefde Provence staan.

Traditonele wijnbouw en vinificatie

Het wijndomein (13 ha groot)) produceert jaarlijks ongeveer 58 hl. wijn onder de appellations Côtes du Rhône (42 hl), Côtes du Rhone Village (6 hl) en Vin de Pays (10 hl). De wijnstokken zijn voornamelijk Grenache (70%) aangevuld met Syrah (20%) Merlot (5%) en Mourvèdre (5%). Jaar na jaar krijgen zijn wijnen uitstekende vermeldingen in de Guide Hachette.

Wijn van Château d´Hugues

Franse rode wijn - Cuvée l'Orée des Collines - Château d'Hugues (Côtes du Rhône Villages) Franse rode wijn - Cuvée Sylviane - Château d'Hugues (Côtes du Rhône) Franse rode wijn - Grande Réserve - Château d'Hugues (Côtes du Rhône) Franse rode wijn - La Vendange des Chefs - Château d'Hugues (Vin de Pays de Vaucluse)
Franse witte wijn - Péché de Vigne - Château d'Hugues (Rhône) Franse witte wijn - Un Chant de Fleurs - Château d'Hugues (Rhône)

Wijnstreek: Rhône Vallei

kaart Rhône wijnstreek
Meer informatie over de Rhône wijnstreek vind je op de pagina met de Franse wijnstreken.

Appelations van het wijndomein

  • Côtes du Rhône
  • Côtes du Rhône Village
  • Vin de Pays

Voornaamste cépages


Reserveer een wijnproeverij bij u thuis!
Bestel wijn online en wij bezorgen de wijn bij u thuis

TasteWine@Home RSS Feed met nieuws en informatie over wijnBlijf op de hoogte van ons nieuws en promoties via onze RSS-feed!

Wat is RSS?

XML RSS-Feed
Feed toevoegen aan Google Reader
Add to My Yahoo!
Subscribe in NewsGator Online
download internet explorer download firefox download netscape download opera webstandards
download flash player Valid XHTML 1.0 Transitional
Château d'Hugues (Rhône)